Pentagram

New at Pentagram

Skip to content

Awards: Society for Experiential Graphic Design 2014

This past weekend, the Society for Experiential Graphic Design held its 2014 SEGD Conference in Atlanta, where it announced the winners of the annual SEGD Design Awards. The themes of the conference, “Convergence” and “Crossing Lines,” are core concepts in several of our projects that were awarded by SEGD this year.

Michael Bierut’s graphics for Stairwell B at the Museum of the City of New York received an Honor Award as part of the museum’s full renovation by Ennead Architects. Abbott Miller received a Merit Award for “A Beautiful Way to Go,” an exhibition at MCNY commemorating Brooklyn’s historic Green-Wood Cemetery. Paula Scher also received a Merit Award for her redesign of the Public Theater lobby, another collaboration with Ennead that includes interior environmental graphics and a revitalized exterior façade.

Thanks to all of our designers, clients, and teams for the great work!

New Work: Square Pie

Square Pie is Britain’s first gourmet pie company, having created 116 different types of pie and providing a truly British culinary experience. To coincide with this week’s launch of their new outlet in Stratford City Westfield, Square Pie asked Pentagram to refresh their identity to reflect their experience within the industry.

New Work: The Public Theater Lobby

Over the past year the lobby of the Public Theater has been transformed into one of New York’s most vibrant and welcoming spaces for theatergoers. As part of a major renovation by Ennead Architects, Pentagram’s Paula Scher has created a program of environmental graphics for the space that integrates her iconic identity for the Public into the architecture of the theater itself.

The renovation opened last fall, but the graphics program was initially incomplete as elements have been gradualy installed throughout the season. The major work on the lobby is now complete, and Scher and her team continue to put finishing touches on other parts of the project.

New Work: Tantrum

Tantrum, a new retail concept aimed at teenage girls, has launched its flagship store at Westfield Stratford in London. Pentagram partners William Russell and Domenic Lippa collaborated to develop the interior store design, brand identity and graphic language.

The logotype, designed by Lippa was based around Din rounded, with some characters re-drawn to give the identity personality. In addition, Lippa and his team decided that the identity could be moved, overlapped, made into outlines and played with to keep it fresh.

New Work: Robert Welch Store in Bath, UK

Best known for their classic modern silverware designs, Robert Welch have recently opened a new store in Bath, England, with designs by Lorenzo Apicella and his team in San Francisco.

Located in Broad Street, in the heart of Medieval Bath, the store’s interior design language builds on Apicella’s Robert Welch flagship studio store in Chipping Campden, completed in 2009. There, a series of sparsely lit cottage rooms were opened up and connected to a central Design Studio and a story wall featuring the life and work of Robert Welch.

In Bath, the same focal displays are also at the heart of the store, this time scaled to suit a space typical to this part of the city—long and narrow with a busy street on one side and a small public courtyard on the other.

New Work: M&T Bank, Newburgh, NY

Pentagram’s Lorenzo Apicella has designed a new branch for M&T Bank in Newburgh, New York. The branch is the sixth to be completed using our design language for M&T, testing its adaptability and visual impact across a wide spectrum of site types and branch sizes.

Apicella has worked with M&T since 2008 to develop a distinctive brand language for the bank and its branches, to help set M&T apart from its competitors and create a 360-degree experience of the brand. The architecture demonstrates the core values of M&T with a forward-looking design that communicates both openness and security. Like M&T’s other new branches, the building has been constructed to Leadership in Energy and Environment Design (LEED) standards.

New Work: ALDO in Galeries Lafayette, Paris

Following his pop-up stores for ALDO Rise and Truth Or Dare, ALDO’s collaboration with Madonna, Daniel Weil has designed a pop-up store for ALDO in Galeries Lafayette, Paris.

Weil was given an oval space of nine square metres and a challenge: how to present as much of ALDO’s new autumn collection as possible within a restricted space that had no electricity so no opportunity for extra lighting.

Weil’s answer was a ‘trifolio’ – a table made in the form of three white corian petals. The white amplified the available light, while the trifolio shape not only maximised the oval space that Weil was given, it allowed ALDO to present the collection in three distinctive and commercial categories: city shoes, evening shoes and sports shoes.